De titel ‘Smakelijk erfgoed’ doet het al vermoeden: de editie op zaterdag 22 november 2014 werd helemaal anders dan de eerste erfgoedbeurs.

Die dag viel immers tijdens de Week van de Smaak (www.weekvandesmaak.be ) met het thema ‘De duurzame verbeelding’ dat nu net het beste van twee werelden kan verbinden: duurzaam en creatief omgaan met ons erfgoed en dagelijkse voeding.

Samen met het Miummm of het Huis van de Voeding uit Roeselare stelde BIE een interactief programma op, met aandacht voor jong én oud:

  • 16 standhouders op de erfgoedbeurs
  • 3 lezingen over voeding
  • Een voorleesmoment voor kinderen
  • Reuzen repair café met een workshop ‘Vlecht je eigen minireus’
  • 3 standen met proeverijen en verkoop van streekproducten
  • 1 stand met koffie
  • 4 workshops (2 kookactiviteiten, een koffiedemonstratie en een theedegustatie)
  • Een interactief spel voor kinderen rond duurzaamheid in de landbouw
  • 2 gegidste rondleidingen in brouwerij Rodenbach