Smaakmakers zoals Vandemoortele en Cargill te Izegem verklaren de link met de aardappel in Izegem.

Verrijk je marktbezoek op zaterdag 23 november tussen 9 en 12u met mini expo’s over het verwerkingsproces van de aardappel van de grond naar de mond. In drie leegstaande winkelpanden in het stadscentrum doorloop je het proces van het telen, verwerken en consumeren van de aardappel.

 

De aardappelroute in een notendop!

 

PAND 1 : Aardappelteelt

Stap in het schilderij ‘De aardappeleters’ van Vincent Van Gogh en ontdek de historiek van de aardappel.

Maak kennis met de aardappelfamilie in de voorraadkelder.

 

PAND 2 : Aardappelverwerking

Neem een kijkje achter de schermen van de aardappelverwerkingsfabriek en aanschouw het proces van fresh food naar fast food.

 

PAND 3 : Aardappelconsumptie

Neem een selfie in de frituur en vergeet de beste baktips voor frieten niet!