Maandag 27 mei vindt de première plaats van de bijzondere voorstelling ‘Duizend bommen en verhalen‘, naar aanleiding van de herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog. Dit jaar is het precies 75 jaar geleden dat de regio Roeselare bevrijd werd.

 

Naar aanleiding hiervan initieerde erfgoedcel TERF samen met Compagnie Collage verschillende sociaal-artistieke projecten in de basisscholen in de regio. Verhalenvertelster Tilde Vandenbroucke nam de kinderen op sleeptouw naar het woonzorgcentrum en sprokkelde samen met hen verhalen, herinneringen en anekdotes bij getuigen van toen. Op basis van die indrukken en de verhalen maakten de kinderen daarna samen met muzikant en videokunstenaar Stijn Wastyn korte stop motionfilmpjes.

Dit hele traject diende als inspiratie voor de voorstelling ‘Duizend bommen en verhalen’ die in première gaat op maandagnamiddag 27 mei om 13u30 in TRAX.

Al wie benieuwd is naar het resultaat, kan de voorstelling gratis bijwonen. Een plaats reserveren is verplicht en kan tot uiterlijk zondagavond 26/5.

 

Praktisch:

  • Wat? Theatervoorstelling ‘Duizend bommen en verhalen’ door Compagnie Collage – Tilde Vandenbroucke (verhaal) en Stijn (muziek en beeld)
  • Waar? TRAX – repetitieruimte 1 (Traxweg 1, Roeselare)
  • Wanneer? Maandag 27 mei 13u30