Afspraak aan de kerk!’, waarschijnlijk zei je het ook al eens tegen vrienden, een collega of je lief. Want iedereen weet waar de kerk is.

Kerktorens zijn de bakens  van het Vlaamse landschap. Vaak rijden we langs deze gebouwen zonder na te denken over hun historische betekenis of hun mooie interieurs. Vorig jaar startte de intergemeentelijke onroerenderfgoeddienst RADAR een traject op om de waardevolle objecten uit de kerken uit onze regio te inventariseren. De inventarisatie van de kerk van Westrozebeke zit er intussen op en nu willen we graag de kerk van Oostnieuwkerke inventariseren. Hiervoor zijn we op zoek naar vrijwilligers. We hopen dat mensen door het bezoek aan de kerk overtuigd geraken van een goede inventaris en hieraan willen meewerken.

Naar aanleiding van Open Kerkendagen organiseert RADAR een opendeur in de kerk van Oostnieuwkerke. De Heilige Britta, een poetsvrouw en zelfs een gesneuvelde Poolse soldaat nemen je mee op het sleeptouw langs de mooiste schatten van deze kerk. Mét de nodige humor! Ook de kleinsten zullen zich niet vervelen, want RADAR voorziet ook kinderanimatie. En als het goed weer is, organiseert Stad-Land-Schap ’t West-Vlaamse hart een picknick aan het kerkplein als extraatje. RADAR brandt alvast een kaarsje zodat de weergoden de zon laten schijnen!

 

Praktisch

  • 7 juni 2015
  • Onze-Lieve-Vrouwkerk Oostnieuwkerke, dorpsplein, Oostnieuwkerke
  •  Met theaterwandeling in de kerk , met topacteurs uit Staden
  • Kinderanimatie
  • Gratis
  • Onder voorbehoud: pop-up picknick bij goed weer, georganiseerd door Stad-Land-Schap ’t West-Vlaamse hart

 

Een project met steun van de gemeente Staden en de kerkfabriek.