Leer werken als archeoloog!

Onze intergemeentelijke onroerenderfgoeddienst RADAR staat in voor de coördinatie en ondersteuning van alles wat archeologie en bouwkundig erfgoed aangaat in de Roeselaarse regio.

Bij elke archeologische opgraving wordt het publiek en de klassen uitgenodigd op een werfbezoek, waarbij ze de archeologen eens aan het werk zien en toelichting krijgen over wat archeologie precies inhoudt. Dit terreinbezoek kan ook voorbereid of naderhand aangevuld worden in de klas a.d.h.v. het educatief pakket ‘Archeo-LOGISCH TOCH!’.

Het pakket is bedoeld voor leerlingen uit de derde graad van het lager onderwijs (5de-6de leerjaar) en de eerste graad van het secundair onderwijs (1ste-2de middelbaar).
Op een ontdekkingsgerichte en interactieve manier leren ze de wereld van de archeologie en het werk van de archeoloog kennen.

Het educatief pakket bevat:

  • een handleiding voor de leerkracht (incl. spoedcursus archeologie en meerdere opdrachtbundels)
  • blauwe archeo-kits
  • een USB-stick met presentatie en invulbladen

De try-out én perspremière van dit pakket gebeurde met de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar van de Basisschool De Valke te Lichtervelde op maandag 16 december 2014 (zie sfeerfoto’s hieronder).

Dit educatief pakket kan gratis ontleend worden via onze uitleendienst.