De resultaten van de opgraving op de site Moorslede-Patria

 

In de zomer van 2011 vond er een archeologisch onderzoek plaats in het centrum van Moorslede. Dit ging vooraf aan de bouw van nieuwe serviceflats door Woonzorgcentrum Maria Middelares. Tijdens die opgraving stootten archeologen van Monument Vandekerckhove op de fundamenten van de voormalige pastorij en het klooster Ten Bunderen. Daarnaast vonden ze ook nog restanten uit de middeleeuwen, WOI en een heuse muntschat.

 

De vondsten worden nu ter beschikking gesteld van de gemeente Moorslede en ondergebracht bij de Heemkundige Kring Moorslede. Daar worden ze bewaard, toegankelijk gemaakt voor wetenschappelijk onderzoek en ontsloten voor het publiek. Zo zal iedereen een selectie van de vondsten kunnen bewonderen in de bibliotheek van Moorslede van vrijdag 9 oktober tot en met zaterdag 7 november 2020.

 

Deze expositie sluit aan bij de Archeologiedagen die op 9, 10 en 11 oktober 2020 plaatsvinden in heel Vlaanderen: https://www.archeologiedagen.be/.

 

WANNEER? Vrijdag 9 oktober tot en met zaterdag 7 november 2020, tijdens de openingsuren van de bibliotheek (https://moorslede.bibliotheek.be/adres-en-openingsuren)

 

WAAR? Bibliotheek Moorslede, Iepersestraat 52A, 8890 Moorslede

 

WAT? Tentoonstelling met een uitgelezen selectie vondsten van het archeologisch onderzoek op de site Moorslede-Patria.

 

WIE? Voor iedereen, gratis.