Het diepvriesbedrijf Greenyard Frozen Belgium plant een uitbreiding van haar bedrijventerrein tussen de Provinciebaan en de Vijverbosstraat in Westrozebeke (Staden).

Voor die werken aanvatten, vindt er een archeologisch onderzoek plaats om de aanwezige restanten uit het verleden te documenteren. In opdracht van Greenyard Frozen Belgium graven archeologen van Acke & Bracke bvba er sporen op van menselijke aanwezigheid. Het gaat hoofdzakelijk om bewoningssporen uit de volle middeleeuwen.

Op donderdag 19 april krijg je de kans om de opgravingen te bekijken en een rondleiding mee te volgen. Gun jezelf een unieke blik op het verleden en schrijf je nu in voor een bezoek!  Onze archeoloog Willem Hantson van onroerend erfgoeddienst RADAR neemt je circa 40 minuten mee op pad, aangepast schoeisel is een must. Op het einde van de rondleiding geeft Ivan Bruneel, voorzitter van Natuurpunt Groot-Staden, nog wat uitleg bij het onderzoek naar de amfibieënpopulatie in de vijver op het terrein.

 

 

Wat?

Rondleidingen o.l.v. erfgoeddienst RADAR.

Wanneer?

Donderdag 19 april 2018 om 17u en om 18u.

Wie?

Iedereen is welkom. Aangepast schoeisel voorzien.

Hoe?

Inschrijven niet meer mogelijk

Waar?

Provinciebaan, Westrozebeke. Toegang tot de site aan de oranje werfkeet tegenover Provinciebaan 50, parkeermogelijkheid aan de kruising met de Romenstraat.

 

I.s.m. gemeente Staden, Greenyard Frozen Belgium, Acke & Bracke bvba