Op maandag 17 juni mochten wij de medewerkers van de bibliotheken van de BROERE-regio (Bibliotheken Roeselaarse Regio) verwelkomen op de BROERE-dag. Met veel enthousiasme ontvingen wij hen in Koers, Museum van de Wielersport voor deze inspirerende dag. Met de BROERE-dag willen wij de bibliotheekmedewerkers inspireren en laten connecteren met elkaar. Deze dag was de uitgelezen kans om dat te doen.

 

De Kick-Off werd gegeven door de voorzitter van BROERE, Frederik Sap, schepen voor cultuur in Hooglede. Hierna splitsten we ons afwisselend op in 2 groepen voor de speeddates tussen de medewerkers en de demo van de 3D-Printer.

 

Tijdens de speeddates kregen de bibliotheekmedewerkers de kans om ook collega’s van de andere bibliotheken van de BROERE-regio te leren kennen. Deze speeddates bewezen zeer kort te zijn om kennis te maken met elkaar, maar het zaadje werd geplant en ook tijdens de netwerklunch over de middag kregen ze de kans om verder kennis te maken met elkaar.

 

Terwijl de ene groep aan het speeddaten was, kon de tweede groep genieten van een inspirerende demonstratie van een 3D-printer door Anthony Dedulle. Een 3D-printer is een printer die op basis van digitale tekeningen 3D (driedimensionale) objecten kan produceren. Dit gebeurt door het object laag na laag op te bouwen of te printen.

 

We mochten na de speeddates en de demonstratie van de 3D-printer niemand minder dan trendanalist en consumentenpsycholoog, Herman Konings verwelkomen voor een inspirerende lezing. Herman Konings is master in de theoretische psychologie (KU Leuven) en beheerder van het Antwerpse trend- en toekomstonderzoeksbureau Pocket Marketing/nXt.

 

Tijdens deze inspirerende lezing maakte Herman Konings ons wegwijs in de trendverschuivingen en toekomstverwachtingen. Hij nam ons mee in een meeslepend parcours van wat is en wat zal zijn. Stof om met de BROERE-regio gezamenlijk over na te denken dus!

 

We sloten deze inspirerende dag af met een netwerklunch in het zonnetje. We kijken er alvast naar uit om volgend jaar de bibliotheekmedewerkers opnieuw te inspireren op de BROERE-dag.