Cultuursoiree 2020 – De Oude Melkerij – Gits (Hooglede) – 30 januari 2020  

 

Naar jaarlijkse gewoonte had BIE opnieuw de eer om al haar partners, cultuurmedewerkers en vrijwilligers uit de cultuur-en erfgoedwereld van de regio uit te nodigen voor een avond vol informatie en fijn entertainment. Het was weer… Cultuursoiree!

 

Het motto van dit jaar ‘Let’s have a roaring good time’ deed zijn naam alle eer aan en flitste alle bezoekers in een oogwenk terug naar de jaren ’20, het interbellum. Met 117 bezoekers was dit niet alleen de meest succesvolle editie ooit, ook qua inkleding, sfeer en animatie was dit een toppertje.

 

De Oude Melkerij in Gits was gelukkig voorzien op zoveel mooi volk en liet het twaalfkoppige BIE-team schitteren in hun jaren ’20-outfit en dito onthaal met glitters, pluimen, een cocktailbar ‘Cosmopolitan style’ en ander stijlvol art deco-meubilair. De kers op de taart diende zich al dansend aan: ‘The Cherry Dots’! Twee ravissante koppels die het publiek moeiteloos deden geloven dat de woelige jaren ’20 wel degelijk hebben bestaan. De dansers bewogen zich nu eens verleidelijk dan weer losbandig en hoppend op de dansvloer en gaven het beste van zichzelf.

 

Bram, één van de vier dansers, was tegelijk ook de Master of Ceremony van de avond. In ware slapstick-stijl breidde hij de ganse avond naadloos aan elkaar: het welkomstwoord door BIE-voorzitter Kurt Himpe, het jaren’20 filmpje die de belangrijkste projecten uit 2019 in sepia voorstelde, de vooruitblik naar de nieuwe projecten aan de hand van vijf pijlers en de legendarische 1 minuut-ronde. Als toetje trakteerden The Cherry Dots ons nog op een schitterende choreografie met een stok (!) in de hoofdrol. Op uitnodiging van Frederik Sap, cultuurschepen van Hooglede, kon iedereen daarna ontspannen en voldaan nog nagenieten van elkaars gezelschap met een drankje en een hapje.

 

Een ‘roaring’ start van een nieuw, beloftevol decennium.