Dalton is een filmstreaming-project dat kwaliteitsvolle (Vlaamse) films toegankelijk maakt voor bibliotheekgebruikers. Hiervoor werken Dalton Distribution, Cultuurconnect en de bibliotheken van Antwerpen, Leuven,
Turnhout, Brugge en de bibliotheken uit de BROERE-regio (Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lichtervelde, Moorslede, Staden en Roeselare) samen.

Via dit project breiden de bibliotheken de huidige dvd-collectie uit met een streamingaanbod en spreken ze een breder publiek aan. Het initiatief wil ook een alternatief aanreiken voor de grote streamingdiensten die een meer commerciële content aanbieden.

Met het filmaanbod mikt de bib op een divers bibliotheekpubliek. “Haal een filmfestival in huis” is niet voor niets de slogan. Op het Dalton-filmstreamingplatform (her)ontdek je de beste documentaires van DOCVILLE, de strafste kortfilms die te zien waren op het Kortfilmfestival Leuven, de bijzonderste wereldcinema van MOOOV filmfestival en de leukste kinder- en jongerenfilms van JEF. Daarnaast vind je er ook Vlaamse en internationale films of series die je miste op filmfestivals, in de cinema, of op TV. Het aanbod wordt wekelijks aangevuld met nieuwe titels!

Daarnaast organiseren de deelnemende bibliotheken maandelijks een filmvertoning op groot scherm.

In onze regio werd het Dalton-project op 24 april gelanceerd in de bibliotheek van Izegem. Vanaf dan hebben alle bibliotheekleden uit onze regio gratis toegang tot het platform, via hun ‘Mijn Bibliotheek’-ID. In de digitip van mei tonen we je hoe het precies in z’n werk gaat!

Meer info: website Cultuurconnect