Stress is niet meer weg te denken uit onze samenleving, al te vaak met een burn-out als gevolg. Het project “De kanarie in de koolmijn” gaat hiermee aan de slag. Daarom zijn wij samen met Vormingsplus en onze partners in het project op zoek gegaan naar mensen die vanuit hun eigen ervaring (of van mensen in hun omgeving) met (te veel) stress en burn-out kampen of gekampt hebben. Zij zijn de kanaries in de koolmijn, zij signaleren wat niet werkt in onze samenleving.

 

Enkele van hen schreven, vanuit hun persoonlijke ervaringen, samen met theatermaker Lucas Vandenbussche, maandenlang aan een bijzondere theatervoorstelling: ‘De kanarie in de koolmijn’. Geen klassiek theater, wel een interactieve voorstelling, gespeeld door ‘gewone’ mensen met een burn-outervaring.

‘De kanarie in de koolmijn’ wil de maatschappelijke oorzaken van burn-out onderzoeken en aanpakken. Dat doen de spelers samen met het publiek, dat zo mee oplossingen aanreikt in de strijd tegen burn-out.

 

De groep ‘herspeelt de realiteit’, brengt oplossingen naar voren en zet zo persoonlijke en maatschappelijke veranderingen in gang. Deze voorstellingen gaan in het najaar door op diverse plaatsen in de regio.

 

Een ticket voor de voorstelling kost 5 euro en gaan door op volgende locaties:

  • donderdag 7 november: Staden – SWOK (Reserveer hier je tickets)
  • dinsdag 12 november: Tielt – CC Gildhof
  • dinsdag 26 november: Lichtervelde – OC De Schouw (Reserveer hier je tickets)
  • donderdag 28 november: Moorsele – OC De Stekke
  • woensdag 4 december: Harelbeke – CC Het SPOOR

 

Op donderdag 12 december wordt het eerste jaar van het project afgesloten met een slotmoment in Kenniscentrum ARhus in Roeselare. Frank Van Massenhove (voormalig voorzitter van het directiecomité FOD Sociale Zekerheid) en Ida Veldeman (Stress- en Burnout Coach) zijn dan te gast.

 

Klik hier voor meer informatie over het project.