Verkoop iets waardevol voor het goede doel!

 

Erfgoedcel TERF viert haar tienjarig bestaan dit jaar en opent net als heel Vlaanderen haar warm hart voor de Warmste Week-actie van Studio Brussel.

In september/oktober lanceerden we een publieke oproep met volgende opdracht: ‘ Zoek in je huis of dat van je (groot)ouders: trek laden open, kruip op zolder, haal je kasten ondersteboven, speur in de kelder of garage… en vind iets waardevols dat je wil verkopen op onze veiling voor het goede doel! 

Vanaf maandag 19 november kan je op deze webpagina de zoekresultaten zien: foto’s online van alle te veilen objecten met een korte omschrijving ervan, een eventueel eraan verbonden verhaal of anekdote, de afmetingen en uiteraard het minimum bod, verkregen na advies van ervaren expert Ignace Van Canneyt uit Kortrijk. Mogelijke kopers kunnen dan al vooraf een virtueel kijkje nemen.

Maar ook fysiek kunnen mogelijke kopers al een kijkje komen nemen tijdens het toonmoment op zaterdag 1 december tussen 14 en 16u in zaal Hop en Mout op 1ste verdieping – Huis van de Voeding, Spanjestraat 141 te Roeselare.

Op zondag 2 december tussen 10.30 en 11.30u worden dan alle te veilen objecten per opbod verkocht (Zaal Hop en Mout op 1ste verdieping – Huis van de Voeding, Spanjestraat 141 te Roeselare). Bieders moeten eerst hun biedingsnummer ophalen aan de ingang van de zaal tussen 10 en 10.30u. Uiteraard beslissen ze dan nog altijd of ze bieden of niet. Nieuwsgierige kijkers zijn ook welkom!

Per verkocht object boven de 100€ gaat 15% commissie ervan naar het goede doel, indien minder dan 100€ gaat 25% commissie naar het goede doel. De toegewezen prijs is de juiste prijs, geen extra veilingskosten dus. Betalen is onmiddellijk na de veiling en kan enkel cash ter plaatse. Ophalen van de gekochte veilingsobjecten gebeurt na de middagpauze tussen 13.15 en 14u in dezelfde zaal. Lukt het niet om meteen cash te betalen? Geen nood, je krijgt dan het rekeningnummer mee om je bedrag over te schrijven, wel vóór 10 december! Na betaling kan je dan je gekocht(e) veilingsobject(en) komen ophalen in ons kantoor, Zuidstraat 3 te Roeselare.

Naast deze veiling is er nog veel meer te beleven met een originele (kerst)geschenkenbeurs, een schatting van je meegebrachte erfgoed- en kunstvoorwerpen, doorlopend food & drinks, gratis kinderanimatie en een streekbierenfestival, zie https://bienet.be/warmstezondag/