Stress is niet meer weg te denken uit onze samenleving, al te vaak met een burn-out als gevolg. Het project “De kanarie in de kolenmijn” gaat hiermee aan de slag. Daarom zijn wij samen met Vormingsplus en onze partners in het project op zoek gegaan naar mensen die vanuit hun eigen ervaring (of van mensen in hun omgeving) met (te veel) stress en burn-out kampen of gekampt hebben. Zij zijn de kanaries in de koolmijn, zij signaleren wat niet werkt in onze samenleving.

 

Van deze individuele verhalen werden er samen met theatermaker Lucas Vandenbussche, een interactief theaterstuk gemaakt. Deze voorstellingen gaan in het najaar door op diverse plaatsen in de regio. Tijdens de interactieve theatervoorstelling bedenken publiek en spelers samen oplossingen voor problemen die burn-out in de hand werken. De groep ‘herspeelt de realiteit’, brengt oplossingen naar voren en zet zo persoonlijke en maatschappelijke veranderingen in gang.

 

Dit zijn de speeldata en locaties:

  • donderdag 7 november: Staden – SWOK
  • dinsdag 12 november: Tielt – CC Gildhof
  • dinsdag 26 november: Lichtervelde – OC De Schouw
  • donderdag 28 november: Moorsele – OC De Stekke
  • woensdag 4 december: Harelbeke – CC Het SPOOR

 

Een ticket voor de voorstelling kost 5 euro.

 

Op donderdag 12 december 2019 volgt er in Kenniscentrum ARhus een slotmoment over dit project. Meer informatie hierover verneem je binnenkort.

 

Klik hier voor meer informatie over het project.