Overal in Vlaanderen en Brussel kan je van 19 oktober tot en met 4 november kennismaken met de creatieve mogelijkheden van het digitale. Dan organiseren honderden organisaties activiteiten zoals knutselen met 3D-printers, een film of muziekstuk maken, digi-babbels, workshops, lasercutten, virtual reality-gamen, … Ook in onze regio worden een aantal activiteiten georganiseerd:

Izegem

  • Infosessie contactloos betalen en betalen met de smartphone – 25 oktober, 14u30 – Bibliotheek Izegem

In deze lezing gaat het over mobiele betaalapps en digitale betaalmogelijkheden in brede zin.
Na het overlopen van een aantal basisfuncties (verrichtingen controleren, overschrijvingen doen, …) komen ook zaken aan bod als “scashen” (met twee smartphones snel via een QR-code geld overschrijven) en online betalen bij webshops via inscannen van QR-code op het computerscherm.
Klik hier voor meer info.

 

  • Infosessie voor ouders: social media en gamen – 30 oktober, 20u – Bibliotheek Izegem

Gamen. Favoriet tijdverdrijf van massa’s jongeren. Grote ergernisbron bij massa’s ouders. Wat maakt games zo aantrekkelijk? Wat moet je er zelf van kennen, waar moet je op letten en hoe hou je het binnen de perken?

Matthias Dewilde, ervaringsdeskundige gameverslaving, deelt zijn eigen verhaal en zijn ervaringen met jongeren die worstelen met overmatig scherm- of gamegebruik.

In deze sessie ontdek je wat je kan doen als ouder om je kinderen te begeleiden naar een gebalanceerd on- en offlineleven.

Klik hier voor meer info.

 

Hooglede

  • Workshop vloggen – 20 oktober, 9u30 – Infopunt Trimard
Wil je de fijne kneepjes leren van het maken van je eigen vlog? Wil je onder begeleiding van een ervaren vlogger aan de slag gaan met de iPad om zo een filmpje te maken, het te bewerken en op internet te plaatsen?

Schrijf je dan in voor onze workshop en misschien heb jij binnenkort duizenden volgers!

Klik hier voor meer info.

 

Roeselare

  • Yum Runner – 24 oktober, 14u – ARhus

Digitale games zijn niet meer weg te denken uit de belevingswereld van kinderen, én ook van volwassenen. Daarom pakken de Socialistische Mutualiteiten uit met de serious game ‘Yum Runner’. Het spel maakt deel uit van de campagne ‘Lekker Normaal’ waarbij gezond koken en eten centraal staan.

De game ‘Yum Rummer’ is wetenschappelijk onderbouwd en laat je spelenderwijs de voordelen van gezonde voeding en beweging ontdekken.

Klik hier voor meer info.

 

  • Neem een duik in de Virtuele Realiteit – 26 tot 28 oktober 2018, doorlopend tijdens de openingsuren – ARhus

Beleef in het nieuwe ARhus Café met eigen ogen en handen virtuele realiteit. Je vindt er een opstelling die werd ontwikkeld in het kader van SIVAR. Een TETRA-project waarbij de mogelijkheden van VR en AR binnen de maakindustrie werden onderzocht en waarin ARhus als kenniscentrum betrokken werd.

Plaats een HTC-Vive op je neus en verricht wonderen met je virtuele handen!

Klik hier voor meer info.

 

  • Gezondheidsapps voor dagelijks gebruik: een meerwaarde? – 26 oktober, 19u30 – Arhus

We worden overspoeld door meer dan 300.000 gezondheidsapplicaties of ‘health apps’. Peter Burggraeve, docent zorgtechnologie aan hogeschool Vives, leert je kritisch kijken naar de betrouwbaarheid ervan en toont aan wat de meerwaarde van zo’n apps kan zijn ter ondersteuning van de eigen gezondheid.

Klik hier voor meer info.