Digitip: Gratis videostreaming met Dalton!

Vanaf 24 april kan je als lid van één van de bibliotheken of kenniscentra uit de Roeselaarse regio (Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lichtervelde, Moorslede, Roeselare, Staden) of als lid van Antwerpen, Brugge, Turnhout of  gratis films, documentaires, series & kortfilms streamen via de website www.Dalton.be.

Hoe kan je Dalton nu gratis gebruiken?

Je moet lid zijn van één van de bovengenoemde bibliotheken en je moet ook beschikken over een ‘Mijn bibliotheek’ account. Heb je dit niet, maak een nieuw account aan op http://mijn.bibliotheek.be.

Dan surf je naar de website van Dalton: www.dalton.be.

Kies rechts bovenaan het venster voor ‘Aanmelden’.

Kies om in te loggen als bibliotheekgebruiker en gratis het aanbod te bekijken voor de knop  ‘Aanmelden met Mijn bibliotheek’.

Geef je inloggegevens in. De gebruikersnaam mag zowel je echte gebruikersnaam zijn als je e-mailadres dat verbonden is met je Mijn Bibliotheek account.

Maak je keuze tussen het aanbod.

Start een film door op de play-knop te drukken.

Hoe kan ik nu deze films bekijken op mijn tv-scherm in plaats van op laptop, PC, tablet of smartphone?

Dit kan je doen door de film te casten. Dit werk enkel met de Google Chrome browser.

In een vorige digitip heb ik uitgelegd hoe je de Chromecast kan gebruiken & installeren. Eens die geïnstalleerd is kan je door op de cast knop te drukken de video streamen op een Tv scherm bekijken. De Chromecast moet wel aangesloten op het Tv scherm waarop je wilt kijken en moet correct ingesteld zijn en aangesloten op het Wi-Fi netwerk van het verzendende toestel.

Bij meer vragen over Dalton kan je altijd terecht bij je bibliotheek!