Gopress is een digitaal krantenarchief dat te raadplegen is in de bibliotheek maar ook van thuis als je geregistreerd bent bij een bibliotheek. In het krantenarchief kan je van thuis of vanuit de bibliotheek heel wat artikels bekijken of opzoeken die meer dan 2 dagen oud zijn, weliswaar zonder foto’s. Daarnaast is er ook de Gopress kiosk waar je de 7 meest recente edities van kranten kan lezen met afbeeldingen. Deze kiosk is wel enkel te raadplegen in de bibliotheek zelf.  

Hoe maak je gebruik van het krantenarchief Gopress?

 

Hoe kan je de foto’s van de artikels bekijken en ook de recentste edities van kranten lezen?

  • Wil je meer dan enkel artikels zonder foto’s of wil je ook de recentste edities van kranten lezen, dan kan je de kiosk gebruiken. Gopress bestaat dus niet alleen uit het krantenarchief maar ook uit de Gopress kiosk. Deze kiosk is enkel toegankelijk in de bibliotheek zelf, maar is ook volledig gratis te consulteren. 
  • Eens je bent aangemeld op het wifinetwerk van de bibliotheek met gelijk welk apparaat (laptop, smartphone, tablet, of gewoon de publiekscomputers van de bibliotheek zelf), surf je naar de webpagina www.krantenarchief.bibliotheek.be. Hier zal je de laatste 7 edities van kranten kunnen lezen, met foto’s en bijlages. Bovendien kan je ook artikels uitsnijden en ze als PDF-bestand downloaden.