Verslag cultuursoiree 19 januari 2017 – OC De Schouw in Lichtervelde 

 

Hoe beter het nieuwe jaar inzetten dan met een portie welgemeende liefdesverklaringen aan het adres van alle medewerkers en vrijwilligers die zich jaar na jaar zo gepassioneerd inzetten voor het erfgoed en cultuur in de BIE-regio? Zorg, liefde en wellness was dan ook het logische thema voor de cultuursoiree 2017. 

Een 100-tal genodigden kreeg een hartverwarmend onthaal in OC De Schouw te Lichtervelde door de Flamingo Sisters, het meest liefdevolle huiskamerorkest uit onze contreien: een korte massage, een komkommer-behandeling, een vertederende (of verzengende) blik van de zusjes en de kans op een blind date later op de avond met een glaasje cava in de hand…de avond kon al niet meer stuk! 

 

Kurt Himpe, sinds vorig jaar de nieuwe BIE-voorzitter, vergat prompt bijna zijn welkomstwoord: met een massage-kussentje in zijn nek kwijtte hij zich desondanks nog van zijn taak. Nele Provoost, die in april vorig jaar Kim Van Belleghem opvolgde als BIE-coördinator, scheen vervolgens haar zorgzame blik over de jaarwerking 2016.  

 

De liefdesliedjes van de Flamingo Sisters, ondersteund door de ukelele van Gregory en presentator nonkel Rudy, vormden een ideale overgang naar de romantische tête-à-tête’s waarbij de collega’s van de 5 BIE-afdelingen (TERF, RADAR, UiTinMidwest, BROERE en IGA) één voor één hun plannen onthulden: 2017 wordt intens, waardevol en creatief. 

 

De zeemzoete liefdesliedjes, de onthulling van het blind date-koppeltje, de hilarische lessen in zorgzaam handgeklap, het vuurwerk- mét-knallende-inbreng-van-de-voorste-rij, de spannende 1-minuut-ronde,….: 2017 werd met zorg ingezet bij BIE! Rik Bekaert werd nog van harte bedankt voor zijn jarenlange inzet als lid van de Raad van Bestuur en Ria Pattyn , burgemeester van Lichtervelde, kreeg de dankbare taak om iedereen uit te nodigen voor een drankje met heerlijke gerechtjes uit eigen streek.