Om de zorg voor cultureel erfgoed verder te stimuleren, stelt de Vlaamse overheid een basisaanbod aan uitleenmateriaal ter beschikking. Dat materiaal is een selectie van kwaliteitsvolle hulpmiddelen, die eenvoudig te bedienen zijn en een meerwaarde bieden bij het beschrijven en beter bewaren van erfgoedcollecties.

 

Heb je plannen om je erfgoedcollectie beter te beschrijven of te bewaren? Op de website uitleendiensterfgoed.be kun je het volledige aanbod hulpmiddelen verkennen of meteen een aanvraag indienen.

 

Na goedkeuring van de aanvraag kun je het bestelde materiaal ophalen in een van de tien regionale uitleenpunten in Vlaanderen: Antwerpen, Brugge, Dilbeek, Genk, Herentals, Kortrijk, Leuven, Oosterzele, Sint-Niklaas en Sint-Truiden. Het gebruik van het materiaal is volledig kosteloos, maar je staat zelf in voor het afhalen en terugbrengen ervan naar het aangewezen uitleenpunt.

Alle praktische informatie kun je nalezen in deze handige brochure.

 

Ook bij ons kan je heel wat materiaal ontlenen, zoals multimedia, educatieve koffers voor in de klas, enzoverder. Verken onze uitleendienst hier.

 

Copyright foto: Eddy Daniels, PCCE

 

De Uitleendienst Erfgoed is een realisatie van het Departement Cultuur, Jeugd en Media en de volgende partners: