Oude jassen geraken uit de mode of worden te klein.
Net als de regionale beeldbank
www.erfgoedbankmidwest.be van erfgoedcel TERF.

 

Deze regionale beeldbank is een ware schatkamer die je het verleden van de regio laat ontdekken. Je vindt er oude foto’s van het leven van alledag of prentkaarten van je woonplek, bidprentjes van dierbare overledenen, affiches van memorabele feesten of concerten, beelden en getuigenissen van stoeten, processies, inhuldigingen, kermissen, jeugdbewegingen, verenigingen…

Samen met lokale erfgoedpartners en privépersonen spoort erfgoedcel TERF voortdurend nieuwe erfgoedvondsten op. Een gemotiveerde ploeg van vrijwilligers digitaliseert dit erfgoed, beschrijft het en voert het in deze erfgoedbank in. Zo wordt het erfgoed toegankelijk en doorzoekbaar gemaakt voor het brede publiek. Met maandelijks gemiddeld 2000 consultaties en meer dan 25 000 objecten is erfgoedbank Midwest vandaag de dag voor velen een dankbare bron voor historisch beeldmateriaal uit de regio.

Tijd voor een nieuw jasje!

Erfgoedbank Midwest werd gelanceerd in 2012 en groeit jaarlijks sindsdien. Het succes ervan zorgde er echter voor dat er nood was aan meer en betaalbare digitale opslagruimte. Bovendien was de publiekswebsite na 8 jaar ook wel toe aan een ‘nieuw jasje’.

 

Een nieuwe, frisse look en feel en enkele vlotter werkende technische systeemupdates, garanderen dat Erfgoedbank Midwest ook het komende decennium je vele uren zoekplezier zullen bezorgen in het erfgoed van de regio.

Publieke teaser: zitbankenactie

Natuurlijk willen we het publiek prikkelen om naar de vernieuwde erfgoedbank te surfen!

Kasper Verhelst van CC De Spil te Roeselare pakte hiervoor samen met een klein textielteam van zijn sociaal-artistiek project ‘De Tuin der lusten’ telkens twee zitbanken per BIE- stad/gemeente in met textiel (brei-/haakwerk, kledingstukken, weefsel, …). Naast de aankleding kreeg elke zitbank ook een groot kledinglabel met de slogan: ‘Ook www.erfgoedbankmidwest.be zit in een nieuw jasje!’ (zie afbeelding hierboven).

 

Deze beklede zitbanken staan op strategische plekken waar veel passage is: in het centrum, op het marktplein, bij een monument of kerk, in een park, nabij een landschap… in de mate van het mogelijke ook dichtbij erfgoed?

Je kan deze banken vanaf 31 augustus fysiek (in je eigen stad/gemeente) of virtueel (via onze Facebookpagina) ontdekken, naast uiteraard onze vernieuwde erfgoedbank.