Erfgoeddag ligt alweer even achter ons, maar twee interessante tentoonstellingen lopen nog even door. Neem je tijd om op ontdekking te gaan in Roeselare en Meulebeke.

De tentoonstelling ‘Kiezen voor kiezen: archeologische vondsten ten huize Duyvewaardt’ loopt nog tot september 2018 op ons kantoor, Zuidstraat 3 in Roeselare. Onder het voormalige huis van kunstschilder Emiel Duyvewaardt en de Roeselaarse burgemeesters Karel De Brouckere en Joseph De Nolfin in de Zuidstraat werden bij archeologisch onderzoek diverse boeiende vondsten gedaan. Ze gunnen ons een blik op de activiteiten die hier in het verleden plaatsvonden. De meest opvallende vondst zijn talrijke, kaken, tanden en kiezen van schapen, runderen en varkens. Benieuwd wat deze vondsten ons te vertellen hebben? Kom eens langs op werkdagen tussen 9u en 17u of op afspraak. Het bezoek is gratis. Voor begeleide rondleidingen kan je contact opnemen met Jozef Goderis: 051/22 27 20 of jozef.goderis@skynet.be.

De tentoonstelling ‘De schat van Mulenbeca: een archeologische verkenning om en rond Meulebeke’ is nog gratis te bezoeken tot en met zaterdag 19 mei in het gemeentehuis van Meulebeke. De resultaten en enkele vondsten van het archeologisch onderzoek aan de Haandeput worden er voorgesteld, waaronder een urne uit een Romeins brandrestengraf. Ook andere archeologische bijzonderheden en wetenswaardigheden van het grondgebied van Meulebeke passeren de revue. Daarnaast wordt er met een bredere blik gekeken naar archeologie in de ruime Mandelvallei aan de hand van talloze opvallende artefacten. Duizenden jaren menselijke evolutie passeren zo de revue op basis van het meest recente onderzoek. Het gemeentehuis is open van maandag t/m vrijdag van 8u tot 12u, maandagnamiddag van 13u tot 17u en zaterdagvoormiddag van 9u30 tot 11u30. Gesloten op 10, 11 en 12 mei.