Handen!

 

Zij maken het verschil tijdens deze 19de editie van Erfgoeddag op zondag 28 april.

Het thema ‘Hoe maakt u het?’ liep immers als een rode draad door deze editie waarin vakmanschap en ambachten centraal staan.

Meer dan 650 organisaties, vakmannen en -vrouwen toonden je graag hun vakkennis en vooral de passie, liefde en toewijding waarmee ze hun vak uitoefenen.

In onze regio (Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Lichtervelde, Moorslede, Roeselare en Staden) alleen al waren er 32 activiteiten te beleven! En die activiteiten vielen goed in de smaak. Zo’n 8.669 bezoekers vonden hun weg naar een Erfgoeddagactiviteit in de regio. Liefst een verdriedubbeling van bezoekers t.o.v. vorig jaar!

Bekijk de sfeerbeelden onderaan deze pagina.

 

West-Vlaams erfgoed in beeld

 

Hoe wordt in Blankenberge aan varend erfgoed getimmerd? Waarom houdt een bedrijf uit Watou z’n eeuwenoude smederij in stand? Hoe worden biertonnen in Roeselare gemaakt? Wat is het verband tussen Jackson Pollock, Roger Raveel en Canvas Claessens in Waregem? En hoe ziet een werkdag van een restaurator in het Brugse Groeningemuseum eruit?

De West-Vlaamse erfgoedcellen sloegen de handen in elkaar om enkele lokale ambachten pakkend in beeld te brengen. Het resultaat zie je hier!