Erfgoeddag verjaart met ‘De Nacht’

 

Tijd voor verjaardagstaart! Want al 20 jaar lang halen erfgoedverenigingen, socio-culturele verenigingen, jeugdbewegingen, instellingen, diensten… alles uit de kast om het publiek warm te maken voor erfgoed. Met het thema ‘De Nacht’ als leidraad was er dit jaar reden genoeg om er een Erfgoeddag-weekend van te maken.

 

Nachtbraken met erfgoed op zaterdag 25 én 26 april, het is eens iets anders. Duik voor de eerste keer de nacht in met erfgoed en beleef een spel van licht en donker, klank en stilte, spanning en ontspanning!

 

Gevarieerd programma

 

Dit jaar valt er opnieuw veel te doen. Zo ervaar je brouwerij Rodenbach door de ogen van de blinde Alexander Rodenbach en kan je bij valavond werken van Dadizeelse kunstenaars op ongewone plakken bewonderen. Verder toveren kunstenaars met licht en vuur in Staden, maak je zelf een lantaarn of leer je Izegem by night kennen. Daarnaast hoor en proef je thee- en reisverhalen voor het slapengaan in Rumbeke en beleef je een ongewone nacht in KOERS of in het Hoogleedse archief. Om vervolgens te dromen van het leven van weleer op Hoeve Deefakker.

 

Uiteraard worden een aantal van deze activiteiten ook tijdens de dag herhaald. Aangevuld met extra activiteiten als een chicoreiwandeling en -fietstocht door Lichtervelde en een tentoonstelling met nachtfoto’s van Roeselaarse panden en hun bewoners.

 

Nachtspel Roeselaarse jeugdbewegingen

 

Last-but-not-least is er de première van het Erfgoeddag nachtspel met een Roeselaarse jeugdvereniging. Dit nachtspel, met de Erfgoedapp als gids, is gemaakt voor 13- tot 15-jarigen. Nadien kan het nachtspel, op aanvraag bij de erfgoedcel, door elke jeugdbeweging in de BIE regio gespeeld worden. Nachtspelkriebels? Stuur een mailtje naar hugo@bienet.be.

 

Het definitieve Erfgoeddag- en nacht programma volgt nog. Hou zeker deze webpagina in de gaten én rust goed uit voor het Erfgoeddag – feestweekend op 25 en 26 april!