Met “Cinema De Keizer” duikt Focus-WTV het West-Vlaamse verleden in.

In deze oude dorpsbioscoop projecteren we unieke filmpjes uit de vorige eeuw.

Telkens vertellen getuigen er passende anekdotes over de tijd van toen erbij…

Een samenwerking tussen de West-Vlaamse erfgoedcellen en Focus-WTV.
De filmpjes kon je zien op de regionale televisie in september en oktober van 2010, elke dinsdag telkens om 18u na het nieuws.

Een overzicht van de filmpjes:

Vakantie aan zee: unieke filmpjes over het kusttoerisme van toen. We herbeleven de tijd van de eerste monokini, de gebreide badpakken en de opkomst van het massatoerisme.

Onderwijs: unieke filmpjes over het onderwijs van toen. We herbeleven de tijd van de strenge lijfstraffen, de eerste zwangere leerkracht op school en de hilarische lessen seksuele opvoeding.

Landbouw: unieke filmpjes over het plattelandsleven van toen. We herbeleven de tijd van boer en paard, de opkomst van de landbouwmachines en het begin van de varkensteelt in West-Vlaanderen.

Sport: unieke filmpjes over het sportleven van toen. We herbeleven de gloriejaren van Club Brugge, de pionierstijd van de atletiek en het roemrijke wielerverleden van West-Vlaanderen.

Het dorpsleven: unieke filmpjes over het dorpsleven van toen. We herbeleven de gloriejaren van het dorpscafé, de legendarische kermiskoersen en de opkomst van de majorettes.

Zorg: unieke filmpjes over de zorgverstrekking van toen. We herbeleven meneer doktoor, operaties van toen, bloedafnames, het leven in het rusthuis…

Religie: unieke filmpjes over het religieuze leven ven toen. de bedevaarten in binnen- en buitenland (Lourdes), de blijde intrede van een nieuwe pastoor, wijdingen van paarden, (brom)fietsen, schepen, processies…