Benieuwd of je voorouders uit Wingene of Zwevezele afkomstig zijn? Of ben je volop bezig met de opmaak van je familiestamboom? Gemeente Wingene vergemakkelijkt je zoektocht met de lancering van de website archief.wingene.be.
Een goeie vijf jaar geleden startte Wingene met het digitaliseren van de bevolkingsregisters en de aktes burgerlijke stand. Pagina per pagina, akte per akte werden door de firma Vanden Broele gedigitaliseerd. Bovendien werden de aktes burgerlijke stand van de nodige metadata voorzien. Dankzij deze metadata is het mogelijk om via archief.wingene.be de aktes te doorzoeken op bijvoorbeeld familienaam of geboortejaar. Je vindt dus vrij snel de akte waar je naar op zoek bent.

Momenteel zijn alle aktes burgerlijke stand voor de periode 1796 – 1916 van zowel Zwevezele als Wingene online doorzoekbaar. Daarnaast vind je ook de bevolkingsregisters van Zwevezele en Wingene tot 1900 op de website terug. Na registratie op archief.wingene.be heb je volledig gratis toegang tot deze schat aan informatie.