Wist je dat onze regio Midwest dé groentetuin van Europa wordt genoemd? Hoe is dit historisch gegroeid? Wat wordt er hier vooral geteeld? Wie verwerkt dit allemaal? En hoe komt het op ons bord?
En wat met innovatie, duurzaamheid en kwaliteit van het voedingsproces?

 

Volg de verrassende en gezinsvriendelijke pop-up tour van de agro-voedingssector in onze regio van de grond naar de mond en je zal versteld staan van het belang en de omvang ervan.
Je zintuigen worden geprikkeld, je kennis bijgespijkerd! Misschien krijg je nadien wel goesting om een schakel in het voedingsproces te worden?
Download de programmabrochure hiernaast.

 

Tijdens het openingsweekend van de Week van de Smaak (16 én 17 november) kan iedereen van 7 tot 77 jaar onder begeleiding deze geanimeerde tour volgen langs leegstaande winkelpanden in het stadscentrum van Izegem (met focus op de aardappel) en Roeselare (met focus op groenten). Je schrijft je hiervoor op voorhand online in voor de pop-up tour in Roeselare of de pop-up tour in Izegem, deelname is gratis.

Wil je liever niet inschrijven en de pop-up tour zelf ontdekken, maar dan zonder onthaal, begeleiding en animatie?
Kan ook! Het weekend nadien op zaterdag 23 november stellen Izegem (voormiddag) en Roeselare (namiddag) hun leegstaande winkelpanden speciaal voor jou open.

 

We laten je ook al vroeger het water in de mond komen met een gratis klasuitstap voor scholen (1ste graad secundair onderwijs) én 2 kookworkshops voor volwassenenInfo hierover, zie hieronder.

 

Een initiatief van de steden Roeselare en Izegem, de Provinciale Ontwikkelings Maatschappij West-Vlaanderen, Resoc Midden-West-Vlaanderen, kenniscentrum ARhus, Erfgoedcel TERF en het Centrum Agrarische Geschiedenis.

Programmabrochure 'Groenten in de vitrine: programma online_brochure_GIDV_4-luik A6 zigzag_291019