Traditioneel verwennen we onze grootouders in november met een leuke grootouderweek. Oma’s en opa’s zorgen al generaties lang voor hun kinderen en kleinkinderen en dat mag wel eens gevierd worden. We kennen het allemaal, die extra snoepjes en zakcentjes die ze zomaar in je hand toestoppen, die vele knuffels en zo veel meer.

 

Maar hoe ging het er vroeger eigenlijk aan toe?

Na onze succesvolle ‘vertelmoekes-actie’ van vorig jaar, gaan we dit jaar op pad, met een koffer vol verhalen, in teken van de grootouderweek. En dus kunnen alle 2de en 3de kleuterklassen uit onze regio van 18 november tot en met 22 november gratis een ‘vertelopa’ of ‘verteloma’ boeken die komt vertellen over de goede, oude tijd.

 

 

Ben je zelf een trotse opa of oma? Vertel je graag eens over de dag van toen? Wil je graag meewerken aan dit project? Graag! Neem contact op met anke.deryckere@midwest.be. Na een korte opleiding rond het kant en klare pakket met voorwerpen, foto’s, mogelijke vragen, doe-opdrachten… kan je in elke kleuterklas aan de slag. Je mag op een leuk extraatje als beloning.