Erfgoeddag is nog maar net voorbij en de volgende culturele hoogdag komt alweer om de hoek piepen: Open Monumentendag gaat dit jaar door op zondag 8 september 2019. Reken maar dat er heel wat activiteiten zullen zijn waarop ons onroerend erfgoed feestelijk in de kijker wordt gezet.

 

De intergemeentelijke onroerend erfgoeddienst RADAR – ook actief in Izegem – kiest dit jaar voor wederopbouw als centraal thema. Zo wil RADAR de heropbouw van onze regio na de verwoestende Eerste Wereldoorlog herdenken.

 

Woon je zelf in een historisch pand dat je voor die gelegenheid wil openstellen, al dan niet een typische woning uit de wederopbouwperiode(1918-1925)? Je kan je nog inschrijven tot 21 juli 2019 via https://login.openmonumenten.be/. Je woning hoeft niet beschermd te zijn als monument om te kunnen deelnemen.

 

Als je beslist om deel te nemen als organisator aan Open Monumentendag, bezorg dan alle praktische informatie ook aan Elien Vernackt, erfgoedconsulent bij RADAR. Zo wordt de activiteit ook opgenomen in de regionale infobrochure die RADAR vanaf midden augustus verspreidt. Elien helpt je ook graag bij de inhoudelijke uitwerking van je activiteit.

Elien Vernackt, erfgoedconsulent RADAR:  elien.vernackt@midwest.be | 0497 40 82 81