De 20e feesteditie van Erfgoeddag staat in het teken van ‘De Nacht’. Wil je zelf deelnemen als organisator, doe dan dit najaar al inspiratie op voor het bedenken van een activiteit! Erfgoeddag Vlaanderen en Brussel organiseert niet minder dan 18 inspiratiesessies, waaronder drie in West-Vlaanderen… Tijdens deze sessies krijg je heel wat ideeën aangereikt om je activiteit vorm te geven. De plaatsen zijn beperkt, schrijf vandaag nog in.

 

Van voorlezen tot vertellen

‘De Nacht’, vertellen en voorlezen vormen een ideale match. Verhalen brengen mensen samen, zeker wanneer ze verteld worden in een bijzondere setting. Iedereen Leest zet je tijdens deze sessies op weg.

  • West-Vlaanderen: 10 oktober – Boekenhuis Theoria Kortrijk: inschrijflink

 

Wat als er geen beeld is?

Wat rest er ons als het beeld wegvalt? Een hele wereld! Laat bezoekers op Erfgoeddag genieten van nieuwe ervaringen zoals voelen, proeven en ruiken.

  • West-Vlaanderen: 8 oktober – Gruuthusemuseum Brugge: inschrijflink

 

Wat als er geen licht is?

Ook zonder veel moeite en in alle eenvoud kunt u op Erfgoeddag heel wat boeiende zaken uitproberen met licht. Tijdens deze sessies leren de FARO-collega’s je volop in te zetten op beleving met licht.

  • West-Vlaanderen: 12 november – Museum Stoom en Stroom Izegem: inschrijflink -> deze laatste sessie wordt gecombineerd met de jaarlijkse regionale brainstormsessie die TERF organiseert voor de (erfgoed)verenigingen.