Als het buiten begint af te koelen, maakt Jazzcircuit het binnen enkele graden warmer. We plaatsen de spots voor de vijfde en laatste keer op het kruim van de hedendaagse jazzscène. De affiche is goed gevuld met gevestigde waarden zoals Gwen Cresens, Bart Van Caenegem, Jozef Dumoulein, Chantal Acda, Eric Thielemans, Wasdaman, Les Bandits en het Rony Verbiest Trio. De internationale toets is afkomstig van het kwintet rond de Noorse trompettist Mathias Eick, die tijdens zijn Europese tour ook halt houdt in Roeselare.

 

Ook jonge muzikanten blijven niet in de kou staan. Tijdens de workshop in Hooglede toveren ze afgedankte voorwerpen om tot instrumenten, terwijl ze in Staden een eigen band vormen.

 

De jam in De Leest – ondertussen toch wel een traditie – mocht niet ontbreken op de affiche. De jazzafdelingen van Art’iz en STAP slaan opnieuw de handen in elkaar voor een stomende late night jam. Iedereen die graag eens wil jammen met enkele (semi-) professionele muzikanten uit de regio is welkom op zaterdag 28 september in De Leest in Izegem. De partituren zijn vanaf 2 september te downloaden via www.jazzcircuit.be. De afdeling ‘digitale fotografie’ van het SASK Roeselare zal de jam van A tot Z in beelden vastleggen.

 

Maar starten doen we met de tweedelige lessenreeks ‘Meeting Miles’ van JazzLab. Meesterverteller Frederik Goossens loodst je doorheen de geschiedenis van de jazz met als rode draad de opmerkelijke carrière van Miles Davis, zonder twijfel één van de meest aantrekkelijke en invloedrijke figuren van de Amerikaanse muziek.

 

Praktisch