Met het erfgoedproject ‘Zonder ondertitels’ wou erfgoedcel TERF, CO7, Kortrijk en Brugge en de Provincie West-Vlaanderen  jongeren  warm maken voor het West-Vlaams dialect, dat toch ook een hoog erfgoedgehalte heeft.

Met het promofilmpje ‘Zonder ondertitels’  op YouTube kreeg je al een voorproefje van dit jongerenproject:  jonge West-Vlamingen tussen 15 en 19 jaar verkennen hun rijke West-Vlaamse dialect via muziek, film, theater, dans, stand-up comedy, poëzie … Zie http://www.youtube.com/watch?v=__pCttywzNU&feature=player_embedded#

Deze teaser lokte een 10-tal jongeren naar de 4 introductiedagen in Brugge, Ieper, Kortrijk en Roeselare. Het waren kleine maar enthousiaste bendes die er veel creatieve lol beleefden.
Om nog meer jongeren deze unieke, creatieve kans te geven om zichzelf uit te drukken in hun West-Vlaamse tongval werd er nog een extra introdag in het Entrepot in Brugge georganiseerd.

Als begeleiders voor deze introdagen en de creatieweek tijdens de Paasvakantie strikten we muzikanten Dijf Sanders en Jason Dousselaere van The Violent Husbands en actrice Sabine Goethals van Zamzam Producties.
Tijdens die creatieweek startten de jongeren met een all-in workshop (muziek, theater, comedy, video,..) met West-Vlaamse songs, acts, reportages,… als output in een heuse West-Vlaamse jongerenfilm die naderhand in de prijzen viel op het jongerenfilmfestival MakingMovies, dat jaarlijks audiovisuele creaties met kinderen en jongeren voor en achter de camera beloont. Het aanstekelijke filmverslag viel zelfs tweemaal in de prijzen: eén voor de beste in de categorie -21 jaar én de publieksprijs, dat is de hoofdprijs (beste film van de 50 films die geselecteerd werden).