Organisatie: Cultuurraad Lichtervelde in samenwerking met Jumelagecomité en Heemkundige Kring Karel van de Poele, met steun van TERF

 

In Lichtervelde stonden ooit een dertigtal cichorei-asten, waar cichoreiwortels in gedroogd werden. Deze waren heel bepalend in het landschap. Anno 2020 zijn de meeste asten verdwenen maar er zijn een fietsroute en een wandeling uitgewerkt om ons aan dat verleden te herinneren. Waar ze nog aanwezig zijn, wordt er bij stil gestaan en waar ze ooit stonden, wordt er op gewezen. Beide tochten vertrekken in de Hoogstraat waar infopanelen staan. De fietstocht (55 km) is bewegwijzerd en de wandeling (8 km) werkt met de Erfgoedapp. Op Open Monumentendag kan je de wandeling uitzonderlijk meevolgen onder begeleiding van een gids. In de Ast Cappelle kan je een tentoonstelling bezoeken over cichoreiteelt. Aan de kinderboerderij ‘Den Ast’ ten slotte wordt een informatiebord over seizoensarbeid ingehuldigd.

Praktisch


Datum:

13 september 2020
De tentoonstelling is open van 10u tot 18u.
De wandelingen vertrekken telkens om 10u, 11u, 14u en 15u.

 

Locatie:

Ast Cappelle, Weststraat 58, 8810 Lichtervelde
Kinderboerderij Den Ast, Hoogwielkestraat 55, 8810 Lichtervelde
Lokaal Heemkundige Kring, site Vancoillie, Statiestraat 177, 8810 Lichtervelde

 

Inschrijven:

Inschrijven voor de wandeling is noodzakelijk, dat kan via bibliotheek@lichtervelde.be tot zaterdag 12 september om 12u. Het dragen van een mondmasker tijdens de wandeling is verplicht. Je kan ook best de erfgoedapp installeren op je smartphone om onderweg filmpjes en foto’s te kunnen bekijken.
Inschrijven voor de tentoonstelling is niet noodzakelijk. Het aantal mensen dat tegelijk binnen mag, is wel beperkt. Er wordt gevraagd om je te melden bij aankomst i.h.k.v. Covid-19.

 

Afbeelding: ©Archief Marc Cappelle