Het evenement

Op zondag 21 oktober staat Lichtervelde letterlijk ondersteboven. Er wordt een heus middeleeuws kampement opgetrokken aan OC De Schouw. Je kan er zwaardvechters aan het werk zien, met pijl en boog leren schieten, je naam laten kalligraferen, ringsteken op een draaimolen, enz. Gegarandeerd kom je er ogen en tijd te kort.

Vanuit het kampement vertrekt er een wandeling door het centrum van Lichtervelde en ga je op zoek naar restanten uit het verleden. Sla vooral geen wegen over, want er zal onderweg vanalles te zien en te doen zijn. Uitblazen kan je opnieuw in het kampement tussen een natje en een droogje.

Enthousiastelingen kunnen zich nog uitleven op een dansworkshop, luisteren naar middeleeuwse muziek of zich vergapen aan de vaardigheden van de meegekomen ambachtslui. Opgelet: de middeleeuwse show begint al om 13u30 aan OC De Schouw, dus wees op tijd!

Wat?                     Middeleeuws kampement + wandeling
Waar?                  OC De Schouw, Statiestraat 113, 8810 Lichtervelde
(de parking is te bereiken via de Tweelindenstraat)
Wanneer?           Zondag 21/10/2018 van 13u30 tot 17u30
Wie?                    Iedereen welkom, zowel jong als minder jong
Hoe?                    Gratis, wandelbrochure te verkrijgen aan de infostand

Het concert

In de voormiddag reeds komt Duo Ultreya op Site Van Coillie een middeleeuws concert spelen op authentieke en gereconstrueerde instrumenten. Wees er gauw bij, want de plaatsen zijn beperkt en ontdek deze ‘Vergeten Snaren en Rare Fluiters’.

Wat?                    Middeleeuws concert ‘Vergeten Snaren en Rare Fluiters’ met Duo Ultreya
Waar?                  Site Van Coillie, Statiestraat 179, 8810 Lichtervelde
Wanneer?           Zondag 21/10/2018 om 11u
Wie?                    Iedereen welkom, plaatsen beperkt dus wees op tijd
Hoe?                    Gratis

Alle activiteiten in het kader van ‘Lichtervelde OndersteBoven’ kan je vinden op de projectpagina: www.bienet.be/lichtervelde-ondersteboven.

Lichtervelde OndersteBoven