Afgelopen zondag 21 november zijn de middeleeuwen in Lichtervelde even tot leven gekomen. Aan OC De Schouw wist het kampement van het Middeleeuws Collectief heel wat gezinnen op de been te brengen. Jong en oud leefden zich uit met pijl en boog, wol, kruidenzakjes, ganzenveren, zwaarden, stelten enz. Ook een danspasje kon gewaagd worden op de muziek van Duo Ultreya, dat in de voormiddag reeds ten concert speelde. Topper voor de kleinsten was zonder meer de draaimolen ‘Lancelot’.

Op wandeling door het centrum werd de tentoonstelling aangedaan, de Sint-Jacobus-de-Meerdere-Kerk verkend en de vaardigheden getest aan de festivalwip op het Gildhofplein. In de Neerstraat kon men ook artieste Sonja Mazereel aan het werk zien die er de laatste hand legde aan een ‘brug’ over de Zwanebeek.

Foto’s van dit evenement kan je vinden op de projectpagina van Lichtervelde OndersteBoven. De tentoonstelling is nog te bezoeken t/m zaterdag 3 november in het gemeentehuis. De 3D-tekeningen op de Marktplaats en in de Neerstraat zullen ook nog een tijdje zichtbaar blijven: gaat dat zien!