Nu zondag 13 oktober gaat de Week van het Bos officieel van start. Daarom heeft Stad Roeselare samen met o.a. het Agentschap voor Natuur en Bos, Natuurpunt, Stad-Land-Schap ’t West-Vlaamse Hart een gevarieerd programma op poten gezet. De nieuwe wandel- en fietslus door het jonge Bergmolenbos wordt geopend en langs het parcours zal er vanalles te beleven en te ontdekken zijn.

 

RADAR zet er eveneens haar tent op om de archeologische vondsten en de geologie van het Bergmolenbos toe te lichten. Zo kunnen bezoekers met een grondboor aan de slag om de gelaagdheden te bestuderen. De opgeboorde grond kan men vervolgens uitzeven op zoek naar steentjes, fossielen en archeologische objecten. Een ideale gelegenheid dus om je archeologische skills uit te testen!

 

Wat?   Wandelparcours met tal van activiteiten onderweg, waaronder RADAR rond de archeologie en geologie van het Bergmolenbos.

Waar?   Bergmolenbos Roeselare, te voet of per fiets bereikbaar via de Oude Zilverbergstraat, Wagenstraat, Oude Maria’s Lindestraat, Berstraat, Babilliestraat en Dadizeleleenstraat.

Wanneer?   Zondag 13 oktober 2019 van 14u tot 17u30

Wie?   Iedereen welkom, gratis.

 

Meer info: https://www.roeselare.be/nieuws/opening-week-van-het-bos

 

Het warme en aanvankelijk zonnige en droge weer bracht heel wat mensen op de been om de nieuwe route door het Bergmolenbos in te wandelen. We mochten heel wat enthousiaste kinderen en hun ouders ontvangen aan onze stand, evenals talloze geïnteresseerden. Ze gingen aan de slag met boor en zeef, wat heel wat silex-keitjes en zandstenen opleverde. Ook twee stukjes versteend hout en een fragment van een pijpensteel hoorden tot de vondsten.

 

Burgemeester van Roeselare Kris Declercq, Vlaams minister van omgeving en toerisme Zuhal Demir en Roeselaars schepen van natuur en bos Michèle hostekint kwamen langs, luisterden geboeid en zagen dat het goed zat. Dank aan het team rond Giovanni Vandewaetere van Stad Roeselare voor de organisatie en om ons mee aan boord te trekken.

Opening Week van het Bos 13/10/2019