Projectvereniging BIE hecht veel waarde aan de bescherming van je persoonsgegevens. Wij zijn verantwoordelijk voor de verwerking van je gegevens en willen je hierbij duidelijk informeren hoe wij met je gegevens omgaan.

 

Projectvereniging BIE doet er alles aan om je privacy te bewaren en houdt zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (GDPR – General Data Protection Regulation).

Dit houdt in dat we:

  • je persoonsgegevens verwerken met het doel waarvoor je ze oorspronkelijk door gaf. Deze doelen en type persoonsgegevens zijn beschreven in deze privacyverklaring;
  • de verwerking van je persoonsgegevens beperken tot enkel die gegevens die we minimaal nodig hebben voor de doelen waarvoor ze worden verwerkt;
  • je uitdrukkelijke toestemming vragen om je persoonsgegevens te verwerken;
  • passende technische en organisatorische maatregelen nemen zodat de beveiliging van je persoonsgegevens gewaarborgd is;
  • geen persoonsgegevens doorgeven aan andere partijen, tenzij dit nodig is voor uitvoering van de doelen waarvoor de persoonsgegevens zijn verstrekt;
  • bevestigen dat we op de hoogte zijn van je rechten omtrent je persoonsgegevens en dat we deze ten volle respecteren;

 

Indien je na het doornemen van onze privacyverklaring nog vragen hebt, contacteer ons via:

Projectvereniging BIE

Zuidstraat 3

8800 Roeselare

info@bienet.be

051 26 87 49

 

Opgemaakt te Roeselare op woensdag 10 mei 2018.

 

Wat doet Projectvereniging BIE?

In het kader van onze dagelijkse werking hebben wij je persoonsgegevens nodig. Maar wie zijn wij?

Projectvereniging BIE is een vereniging die cultuur en erfgoed stimuleert, promoot en uitdiept. Daarnaast voorziet de projectvereniging ondersteuning, begeleiding en vorming aan de cultureel-erfgoedgemeenschap binnen het intergemeentelijk samenwerkingsverband, namelijk de BIE-regio (Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lichtervelde, Moorslede, Roeselare en Staden).

Projectvereniging BIE brengt de cultureel-erfgoedgemeenschap samen in een netwerk en creëert zo een draagvlak voor ontmoeting, uitwisseling en expertise. Dit netwerk kan, ook via transsectorale samenwerking, een bepalende rol spelen in een maatschappelijke erkenning van het belang van erfgoed en cultuur.

 

Waarom verzamelen en verwerken wij je persoonsgegevens?

  • omdat je zou kunnen deelnemen aan de activiteiten van projectvereniging BIE;
  • om nieuwsbrieven en uitnodigingen te kunnen versturen;
  • om je op de hoogte te brengen van activiteiten en nieuws van derden die verband houden met cultuur en erfgoed en actief zijn in de BIE-regio;
  • om de kennisopbouw en kennisdeling van derden in de cultuur- en erfgoedsector verder te stimuleren, ondersteunen of versterken;
  • om te communiceren over aankomende, huidige of aflopende projecten, activiteiten of evenementen rond cultuur en erfgoed binnen de regio;
  • om je cultuur en erfgoednieuws te brengen van overheden, diverse organisaties en landelijke, regionale en lokale initiatieven en als brugfiguur te werken tussen personen en instanties;
  • om je in het kader van onze vrijwilligerswerking te contacteren;
  • om de werking van de Erfgoedbank Midwest te vrijwaren en verder uit te bouwen;
  • ter ondersteuning van afgelopen, huidige en toekomstige culturele en erfgoedactiviteiten;

 

Welke persoonsgegevens kunnen we verzamelen en verwerken in het kader van bovenstaande doelstellingen en in het kader van onze dagelijkse werking?

  • naam, voornaam
  • adres
  • telefoonnummer
  • e-mail
  • rekeningnummer
  • foto

 

Wanneer geven wij je persoonsgegevens door aan derden?

Wij geven nooit persoonsgegevens door aan andere partijen waarmee we geen verwerkovereenkomst hebben afgesloten. Met deze partijen maken wij hierin uiteraard de nodige afspraken om de beveiliging van je persoonsgegevens te waarborgen. Verder geven wij de door jou verstrekte gegevens niet aan derden door, tenzij dit wettelijk verplicht en toegestaan is.

De gegevens die je aan ons geeft, kunnen wij aan derde partijen verstrekken als dit noodzakelijk is voor uitvoering van de hierboven beschreven doelen. Zo maken wij gebruik van een derde partij voor:

  • het verzorgen van de website en sociale media kanalen van projectvereniging BIE;
  • het verzorgen van IT-infrastructuur;
  • het verzorgen (en verspreiden) van nieuwsbrieven en uitnodigingen;

Tevens kunnen wij je persoonsgegevens delen met derden indien je ons hier toestemming voor geeft. Je kan deze toestemming ten allen tijde intrekken.

 

Hoe lang bewaren wij je persoonsgegevens?

Persoonsgegevens die niet noodzakelijk zijn voor bovenstaande doestellingen binnen de werking van projectvereniging BIE worden niet langer dan 7 jaar bewaard.

 

Hoe beveiligen wij je persoonsgegevens?

Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen genomen om je persoonsgegevens te beschermen tegen onrechtmatige verwerking, zo hebben we bijvoorbeeld de volgende maatregelen genomen:

  • alle personen die namens projectvereniging BIE van je gegevens kennis kunnen nemen, zijn gehouden aan geheimhouding daarvan;
  • we hanteren een gebruikersnaam en wachtwoordbeleid op al onze systemen;
  • wij maken back-ups van de persoonsgegevens om deze te kunnen herstellen bij fysieke of technische incidenten;
  • we testen en evalueren regelmatig onze maatregelen;
  • onze medewerkers zijn geïnformeerd over het belang van de bescherming van persoonsgegevens;

 

Wat zijn je rechten i.v.m. je persoonsgegevens?

Je hebt recht op inzage, correctie en/of verwijdering van je persoonsgegevens die wij van jou hebben ontvangen. Tevens kan je bezwaar maken tegen de verwerking van je persoonsgegevens (of een deel hiervan) door ons of door één van onze verwerkers.

Ook heb je het recht je persoonsgegevens door ons te laten overdragen aan jezelf. Wij vragen om je te legitimeren voordat wij je persoonsgegevens kunnen laten inkijken.

 

Waar kan je klacht indienen?

Een klacht kan je indienen op bovenstaande contactgegevens. Je kan ook altijd een klacht indienen bij de Belgische gegevensbeschermingsautoriteit (www.gegevensbeschermingsautoriteit.be).

 

Wijziging privacy statement

Projectvereniging BIE kan haar privacyverklaring wijzigen. Van deze wijziging zullen we een aankondiging doen op onze website.