Doorgaans associeer je 1 november met grijze kerkhoven, hele bossen chrysanten die het grijze weer willen compenseren en een verplicht bezoekje aan het graf van je dierbaren. Reveil wil net op die dag mensen dichter bij elkaar brengen en méér doen dan die bloem neerleggen.

 

Daarom worden verschillende kerkhoven verspreid over heel Vlaanderen het schouwtoneel van serene muziek, dans, poëzie of verhalen. Want een begraafplaats is niet alleen te linken aan de dood. Het is ook de plaats waar duizenden verhalen samenkomen die een gemeente maken tot wat ze is.

 

In onze regio kan je op 1 november 2019, tussen 17u en 18u, op de volgende plaatsen terecht:

 

In Roeselare zal op de Nieuwe Begraafplaats (Groenestraat 399) muziek en dans gebracht worden. Tom Cosmell speelt een intieme set en de pré-compagnie van STAP brengt een stiltechoreo. Hier kan je alle praktische informatie vinden.

 

Staden zal op de begraafplaats van Oostnieuwkerke (Sleihagestraat) ingetogen muziek combineren met pakkende verhalen. Details vind je hier.

 

En ten slotte doorbreekt Izegem op de begraafplaats Emelgem Kerk de stilte met muziek van Wayne Matthews. Het wordt een persoonlijk eerbetoon aan de gestorven helden van alledag.

 

Verspreid mee de warmte met #REVEIL 2019 en ga langs met een lichtje voor een warm en ingetogen samenzijn.