Op zaterdag 27 april 2019 ging het KJV-slotfeest door (Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen) voor de juryleden van de bibliotheken van de Roeselaarse regio.

 

Voor wie KJV nog niet kent: KJV is een jury van kinderen en jongeren tussen 4 en 16 jaar. De Juryleden krijgen op voorhand een boekenlijst. Nadat ze een aantal boeken gelezen hebben, komen ze samen om deze te beoordelen. Als je als jurylid alle titels van jouw leeftijdsgroep hebt gelezen, mag je stemmen op jouw favoriete boeken!

 

Met een ludieke entree kwamen de kinderen toe op het slotfeest. Allen verkleed en vol enthousiasme konden we genieten van fantastische taferelen.

 

Op het slotfeest mochten wij dit jaar, in de bibliotheek van Ingelmunster, 38 kinderen verwelkomen samen met illustratoren Joris Thys, Alain Verster en auteur Eef Rombaut. De dag werd ingeleid door auteur Frank Pollet.

 

Na de inleiding voerden de kinderen in groepjes verschillende opdrachten uit. Om maar een paar voorbeelden te geven: de ren je rot quiz, boekwerpen, parcours in de bib,…

 

Na het uitvoeren van de opdrachten gingen we met de nodige toeters en bellen verder naar het jeugd- en ontmoetingscentrum, waar een heuse prijsuitreiking plaatsvond. De winnaar van de ren-je-rot Quiz werd er gekroond en de beste boeken van de Kinder- en Jeugdjury werden onthuld.

 

Na de bekendmaking kregen de kinderen de kans om kennis te maken met illustratoren Joris Thys en Alain Verster en auteur Eef Rombaut.

 

Om deze leuke namiddag af te sluiten kreeg iedereen een beker mee naar huis met daarop het logo van de Kinder- en Jeugdjury. Zowel de kinderen als de auteurs waren laaiend enthousiast over het slotfeest.