Zaterdag 9 februari lanceerde stad Izegem officieel het eerste deel van de inventaris van het historisch archief op Probat. Bijna 2500 omschrijvingen zijn voortaan online raadpleegbaar waardoor onderzoekers een nog beter zich krijgen op de inhoud van het historisch archief. De archiefstukken kunnen via Probat ook aangevraagd worden voor inzage in het stadsarchief.

 

De lancering van het historisch archief op Probat werd aangegrepen om Bertrand Nolf te huldigen. Al decennia zet hij zich volledig vrijwillig in voor een goed beheer van het historisch archief. Als bestuurslid van de heemkring Ten Mandere maakt Bertrand bovendien ook deel uit van de vaste groep vrijwilligers die samen met de Intergemeentelijke Archiefdienst Midwest het Izegemse stadsarchief onder handen nemen. Via deze weg een welgemeende dank jullie wel aan de groep vrijwilligers die wekelijks bijeenkomt in het stadsarchief Izegem. En uiteraard een dikke merci aan Bertrand Nolf. Het feit dat het eerste deel van de inventaris van het historisch stadsarchief voortaan online raadpleegbaar is, is grotendeels zijn verdienste.

 

De huldiging van Bertrand Nolf en de lancering van het historisch archief op Probat kreeg ook de nodige persaandacht:
Izegem huldigt Bertrand Nolf: “Jij bent de voorvechter en redder van ons historisch stadsarchief”, Het Laatste Nieuws, 9 februari 2019.