BIE, het cultuur- en erfgoedplatform van (DVV) Midwest, zoekt versterking voor het team van erfgoedcel TERF. Ben je gedreven, enthousiast en flexibel? Heb je een passie voor erfgoed(collecties) en hou je van samenwerken? Dan is deze functie iets voor jou!

 

De regio is rijk aan cultureel erfgoed. Veel van dit erfgoed wordt bewaard bij privémusea, verenigingen, bedrijven, particulieren etc. Als projectmedewerker erfgoedcollecties bij erfgoedcel TERF werk jij samen met ervaren collega’s en heel wat partners aan een visie en een plan van aanpak om dit kwetsbare erfgoed beter te bewaren.

 

Erfgoedcel TERF maakt deel uit van BIE, het cultuur- en erfgoedplatform van Midwest. Meer informatie vind je op www.bienet.be en op www.midwest.be.

 

Functiebeschrijving

 

Als projectmedewerker erfgoedcollecties breng je (niet-professioneel beheerde) erfgoedcollecties in de regio in kaart. Samen met diverse partners werk je aan een regionaal collectieprofiel en een waarderingskader voor de inventarisatie en herbestemming van collecties. Daarnaast sensibiliseer en coach je erfgoedbeheerders bij een duurzaam behoud en beheer van hun collecties. Tot slot werk je samen met vrijwilligers aan de inventarisatie van collecties en zet je participatieve trajecten op rond de waardering en herbestemming van het cultureel erfgoed in de regio.

Je hebt een passie voor cultureel erfgoed(collecties) en een hart voor mensen. Je bent gedreven en houdt van een uitdagende werkomgeving. Affiniteit of ervaring met inventarisatie- en waarderingstrajecten is een pluspunt. Je bent nauwkeurig, diplomatisch en geduldig, maar kan ook goed organiseren en concrete resultaten boeken. Je bent gedreven en houdt ervan om bij te leren. Je bent bereid tot verplaatsingen en occasioneel avond- en weekendwerk.

Download hier de functiebeschrijving en het competentieprofiel. Plaats van tewerkstelling is het Kunst- en erfgoedhuis Ter Posterie, Ooststraat 35, 8800 Roeselare.

 

Toelating en aanwervingsvoorwaarden

 • Je beschikt minstens over een bachelordiploma of gelijkwaardig door ervaring.
 • Je bezit een rijbewijs B en beschikt over een wagen.
 • Je kan een blanco uittreksel uit het strafregister voorleggen.

 

Ons aanbod

 • We bieden je een uitdagende en afwisselend job in een boeiende sector binnen een dynamische organisatie.
 • De kans om ervaring op te doen en een uitgebreid netwerk uit te bouwen.
 • Een voltijdse tewerkstelling met een contract van onbepaalde duur (B1-B3). Deze tewerkstelling kadert in subsidies van de Vlaamse Regering waarbij middelen voorzien zijn voor een projectmedewerker tot minstens 2023.
 • De verloning is volgens de rechtspositieregeling van DVV Midwest (B1-B3).
 • Indiensttreding vanaf 1 september 2021.

 

Aanwervingsprocedure

 

De procedure bestaat uit verschillende stappen waarbij je telkens geslaagd moet zijn.

 

 • Solliciteren kan van 1 april tot 7 mei 2021.
 • Je dient te voldoen aan de toelatings- en aanwervingsvoorwaarden.
 • Kandidaten die worden weerhouden op basis van cv en motivatiebrief worden uitgenodigd voor een schriftelijk examen op maandagavond 17 mei 2021. Dit zal doorgaan in de kantoren van DVV Midwest, streekhuis, Spanjestraat 141 te Roeselare.
 • Wie slaagt voor het schriftelijk examen, mag deelnemen aan het mondeling examen met een jury op 2 juni (reservedatum door de selectiecommissie te bepalen is voorzien op 3 juni 2021). Dit zal doorgaan in de kantoren van DVV Midwest, streekhuis, Spanjestraat 141 te Roeselare.
 • Je dient te slagen voor een competentiemeeting. Data nog te bepalen.

 

Uit de rangschikking van geslaagde kandidaten stelt de raad van bestuur van DVV Midwest één kandidaat aan in een contract van onbepaalde duur in de graad B1-B3 overeenkomstig de rechtspositieregeling van DVV Midwest.

 

Er wordt een wervingsreserve aangelegd voor de duur van één jaar. Alle geslaagde kandidaten die niet meteen worden aangesteld, worden in de wervingsreserve opgenomen, gerangschikt in de volgorde van hun resultaat.

 

Kandidaatstelling

 

Kandidaturen, met motivatiebrief en cv, dienen ons uiterlijk te bereiken op 7 mei 2021 via dvv-midwest@midwest.be. De sollicitatie wordt gericht aan Saskia Verriest, algemeen directeur Midwest.

 

Meer info over de vacature is te verkrijgen bij Nele Provoost, coördinator van het cultuur- en erfgoedplatform BIE via nele.provoost@midwest.be of via 0496 80 82 85.

 

Bekijk hier het volledig vacaturebericht en het competentieprofiel