Arbeid en migratie, iedereen heeft er wel een mening over. Vamos Vacaturos werkt aan die perceptie.Meer kennis leidt immers tot meer genuanceerde standpunten.
In Zuid- en Midden West-Vlaanderen was er traditioneel veel vlasindustrie. Nu is de streek vooral bekend voor textiel, machinebouw, voeding en meubels. Vele grote bedrijven groeiden uit familiebedrijven. Familiebanden en persoonlijke netwerken worden hier dan ook gekoesterd.

Sommige firma’s krijgen hun vacatures niet ingevuld. Zij zoeken naar arbeidskrachten op de (internationale) arbeidsmarkt. Dat is niet nieuw, dat gebeurde ook vroeger al.

We gingen gaan praten met de arbeidsmigranten van vroeger en vandaag. En ook met bedrijfsleiders en HRM-managers. Zij zoeken IT’ers of ingenieurs, verpleegkundigen en vrachtwagenchauffeurs. Of mensen die ’s avonds en in het weekend willen werken.

We maakten kennis met mensen uit alle hoeken van de wereld. Ze hebben één ding gemeen: ze werken allemaal in onze bedrijven. Omdat ze er nodig zijn. Ondanks hun buitenlandse roots, maar vooral dankzij hun buitenlandse roots.

Het resultaat was een expo die rondreisde in de bedrijven.
Een project van Provincie West-Vlaanderen ism de steden Harelbeke, Kortrijk, Roeselare en Waregem en erfgoedcel TERF, Intercultureel huis Leiaarde, VDAB, De Som, Resoc-Serr Midden-West-Vlaanderen, Resoc-Serr West-Vlaanderen en zuidwest.