Het gemeente- en OCMW- archief Wielsbeke is volop in verhuismodus. Het was even wachten tot de bewaaromgeving (temperatuur en relatieve vochtigheid) in het nieuwe archiefdepot gestabiliseerd was. Toen dit eindelijk in orde was, kwam corona helaas langs om de boel te vertragen. De verhuis van het archief werd uitgesteld, maar corona kreeg ons niet klein.

 

De poetsdames van gemeente Wielsbeke steken de handen uit de mouwen om het archief naar haar nieuwe onderkomen te verhuizen. Ze hebben al heel mooi werk geleverd!

 

Zo goed als alle archiefdozen uit de loods van de Technische Dienst bevinden zich ondertussen in het nieuwe archiefdepot. Uiteraard staat ook de verhuis van het archief op de zolder in het gemeentehuis op de planning.

Ook het archief in het Sociaal Huis krijgt een nieuw onderkomen in het archiefdepot in Bibox. Voorlopig wel maar een eerste deel, want ongeveer de helft van het OCMW-archief bevindt zich in de kelder van het WZC en daar blijven we in het belang van ieders gezondheid voorlopig beter nog even weg .

 

lees ook: