Traditioneel verwennen we elke tweede zondag van mei onze mama’s met een gebakje, een zelfgemaakt geschenkje of een bloemetje. Mama’s zorgen al generatieslang voor hun gezin en dat mag wel eens gevierd worden. Maar hoe ging het er vroeger eigenlijk aan toe? Ter ere van hun 10-jarig bestaan trakteert erfgoedcel TERF met een heuse moederdagactiviteit.

 

Alle 2de en 3de kleuterklassen uit onze regio kunnen van 2 mei t.e.m. 9 mei gratis een ‘vertelmoeke’ boeken om te komen vertellen over mama-zijn, vroeger en nu. Al heel wat klassen hebben intussen hun vertelmoeke gereserveerd. Daarom zijn we op zoek naar een aantal extra trotse mama’s of oma’s die het team van de vertelmoekes komen versterken.

 

Heb je nog wat tijd vrij? Zie je het zitten om een uurtje te vertellen in een aantal kleuterklassen (vooral Lichtervelde en / of Ingelmunster)? Meld je dan aan via bie@midwest.be. Je krijgt een korte opleiding rond het kant-en-klare pakket met voorwerpen, foto’s, mogelijke vragen, doe-opdrachten… en je ontvangt een kleine vergoeding.