Beste directeur,
Beste leerkracht(en) van de 1ste graad secundair onderwijs,

 

Wist je dat onze regio Midwest dé groentetuin van Europa wordt genoemd?

Met het ‘Groenten in de vitrine’ project, een initiatief van Roeselare, Izegem, de POM, kenniscentrum ARhus, Erfgoedcel TERF en het Centrum Agrarische Geschiedenis, willen we het belang en de omvang van deze regionale agro-voedingssector in de kijker zetten met een verrassende en gezinsvriendelijke pop-up tour van de grond naar de mond (telen – verwerking – consumptie).

 

Tijdens het openingsweekend op 16 én 17 november kan iedereen van 7 tot 77 jaar onder begeleiding deze animerende tour gratis volgen langs leegstaande winkelpanden in het stadscentrum van Izegem (focus: aardappel) en Roeselare (focus: groenten). Of het op eigen houtje zelf ontdekken op zaterdag 23 november te Izegem (voormiddag) en Roeselare (namiddag).

 

Om scholen te betrekken in het verhaal kan één klas van de 1ste graad secundair onderwijs  (ASO/TSO/BSO) per stad/gemeente uit de Midwest-regio (Ardooie, Ingelmuster, Izegem, Lichtervelde, Moorslede, Roeselare, Ruiselede en Tielt) deelnemen aan een gratis educatief klasbezoek aan het Joblabo Voeding te Roeselare.

 

In dit interactief doe- en belevingscentrum worden je leerlingen ondergedompeld in de wondere wereld van de voedingsindustrie en ontdekken ze hun eigen talenten voor een (STEM-)beroep in deze sector. Een ideaal voorsmaakje voor wat ze kunnen zien en beleven tijdens de ‘Groeten in de vitrine’ pop-up tour.

Meer weten over het Joblabo Voeding? www.joblabo.be of volg ons op Facebook.

 

Praktisch:

Aanmelden voor de klasuitstap

  • ✏️ Plan je gratis klasbezoek* in de maand november (volgens beschikbaarheid) vóór 20/10 via deze link.
  • ✔️ Vink bij stap 2 (tweede pagina) van de reservatie ‘Groenten in de vitrine’ aan om kosteloos deel te nemen.
  • 🚍 Maak gebruik van gratis busvervoer met De Lijn via DynamoOpWeg

 

*Talent4Food Tabletgame, duurtijd 1u30, max. 25 deelnemers, excl. busvervoer, max. 1 klas uit 1ste graad secundair onderwijs per stad/gemeente volgens tijdstip van aanmelding.