“Vlamingen blijven dus over het algemeen positief over technologie, maar zijn ook niet blind voor de uitdagingen die ermee verbonden zijn. Ze gaan bovendien op zoek naar manieren om meer grip te krijgen op de rol van technologie in hun leven.”

(Digimeter 2018)

 

Digitalisering zorgt ervoor dat het publiek zijn weg zoekt én vindt in een steeds digitaler aanbod. Dit vormt een grote uitdaging voor de lokale cultuursector: hoe bieden we ons publiek een meerwaarde in dit digitale tijdperk? Hoe moeten we als cultuuractoren aan de slag met innovatie, kansen en uitdagingen die digitalisering met zich meebrengt?

Met de Zomeroproep ondersteunt Cultuurconnect lokale cultuurprofessionals om vanuit digitaal perspectief te experimenteren. De vorige oproep resulteerde onder andere in Bieblo en een Livestreaming-aanbod.

 

Zie je kansen of problemen waarmee je aan de slag wilt gaan, individueel of als regio, maar twijfel je nog hoe? Dan is deze workshop iets voor jou. Je verkent uitdagingen voor bibliotheken, cultuur- en gemeenschapscentra en zoekt mee naar mogelijke antwoorden. Je krijgt uitgebreide uitleg bij de volgende Zomeroproep  van Cultuurconnect en het resultaat van de workshop kan je gebruiken om in te dienen.

 

Praktisch:

  • Wanneer: dinsdag 14 mei 2019, 13u30-16u30
  • Waar: ARHus, De Munt 8, 8800 Roeselare
  • Deelname is gratis, inschrijven via dit formulier
  • Organisatie: Cultuurconnect samen met projectvereniging BIE